In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Wild eten in de Achterhoek - een rijke traditie

Liefhebbers van lekker eten weten het allang: met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. De Achterhoekse koks weten hoe ze de producten uit de streek het beste tot hun recht kunnen laten komen. En vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Vaak is dit wild afkomstig uit de eigen streek en dat proef je.

Ontdek de Achterhoek
Tijdens het wildseizoen is de Achterhoek misschien wel op haar mooist. De uitgestrekte bossen, schilderachtige dorpjes en de karakteristieke steden kruipen tintelend op de huid van dat ultieme najaarsgevoel. De passende arrangementen van de Achterhoekse hotels en restaurants maken de beleving compleet. In het najaar nodigen stad en streek je uit om je onder te dompelen in een heerlijk seizoen. Met natuurlijk de onmiskenbare culinaire verwennerij.

Wild eten in de Achterhoek
Ruim twintig restaurants serveren vanaf half oktober smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Bij veel restaurants werken de koks met wild uit hun eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht kunnen laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper.

Smakelijke wildarrangementen
De Achterhoekse wildrestaurants bieden aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen aan, variërend van een avond culinair genieten, tot meerdere dagen volledig verzorgd overnachten in één van de Achterhoekse hotels of b&b’s. Laat u verrassen door de smaak en de schoonheid van de Achterhoek. www.wildetenindeachterhoek.nl

Wildwijn 2016
De restaurants die deelnemen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun favoriete wildwijn. Dé wijn die, naast de eigen wijnkaart, in de wildperiode door alle deelnemende restaurants geschonken wordt. Dit jaar is de gekozen wildwijn Brindisi Corte Ottone Riserva DOC. Deze wijn heeft een fruitig karakter en laat zich omschrijven als robuust, kruidig en met tonen van rijpe kersen en een vleugje vanille.

 

Arrangementen

Wildbrochure

Wild eten in de Achterhoek

Vanaf eind september is de brochure weer verkrijgbaar bij de deelnemende wildrestaurants.