In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Wildwijn 2016

Brindisi Corte Ottone Riserva DOC

De Negro Amaro druif is niet alleen in Brindisi heel erg belangrijk, wij vinden deze druif nu ook erg belangrijk! Met oude wijnstokken en een ideaal klimaat biedt deze regio zeer aromatische druiven. In de zonnige zomers rijpen ze hier volop, met de zachte winters kunnen ze dit langzame rijpingsproces voortzetten. Dit zorgt voor een uitermate geconcentreerd en fruitig karakter. Brindisi is een echte haven stad en ligt in de hak van de laars. In de Romeinse tijd was dit een erg belangrijke stad vanwege de strategische ligging en de haven. Met een traditionele vinificatie en houtrijping op Frans eiken van 12 maanden heeft deze wijn een elegant karakter en is hij uitgerust met intense aroma's van zwarte bessen.

Zwoele, intense en "jammige" rode wijnen die direct een allemansvriend zijn. Robuust, kruidig en met tonen van rijpe kersen en een vleugje vanille door de 12 maanden houtrijping.

Uitstekende combinatie bij wild en gevogelte, rood vlees, lamsvlees, stoofschotels, stevige pasta’s en andere gekruide vleesgerechten.

Druiven; Negro Amaro, Malvasia en Sangiovese
Land; Italië
Regio; Puglia
Streek; Brindisi

Arrangementen

Wildbrochure

Wild eten in de Achterhoek

Vanaf eind september is de brochure weer verkrijgbaar bij de deelnemende wildrestaurants.