In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

1) Zorg voor een eerlijk stukje wild van een jager of betrouwbare leverancier.

2) Kies de eerste keer voor een relatief eenvoudig gerecht, zoals een hertenbiefstuk. Ook gourmetten met wild is een mooie manier om de verschillende soorten wild te leren kennen.

3) Laat bevroren wild geleidelijk ontdooien in de koelkast om ongewenste bacterieontwikkeling te voorkomen. Houd er rekening mee dat het ontdooien 24 tot 48 uur duurt.

4) Reinig tijdens de bereiding de snijplank goed met water om kruisbesmetting te voorkomen.

5) Laat het vlees langzaam garen, zodat het lekker mals wordt. Bak het bijvoorbeeld eerst in de pan en laat het daarna nog een tijdje verder garen in de oven. Zorg ervoor dat u het vlees niet te lang bakt; daar wordt het droog van.

6) Botten staan smaak af. Doe daar uw voordeel mee en braad het vlees op het bot.

7) Houd het vlees bij voorkeur naturel, strooi er alleen peper en zout op en serveer de saus apart.

8) Gebruik een kernthermometer om de temperatuur in de kern te meten. Rood vlees is gaar bij een temperatuur van rond de 65°C; wit vlees bij 75°C. De kernthermometer is alleen geschikt voor in de oven.

Arrangementen

Wildbrochure

Wild eten in de Achterhoek

Vanaf eind september is de brochure weer verkrijgbaar bij de deelnemende wildrestaurants.