Wijn en wild, zo proef je de Achterhoek op z'n best.

Wild & Achterhoekse wijnen

Wijnbouw in de Achterhoek is ondertussen geen nieuw fenomeen meer. In deze streek wordt sinds 2000 met succes wijn geproduceerd, afkomstig van een aantal wijngaarden. Wijngoed Montferland werkt al vele jaren hard om van dit gebied een wijnstreek te maken, die bekend is in Nederland, maar ondertussen ook over de eigen grens. De enthousiaste wijnboer Leon Masselink is de trotse eigenaar van 2 grote wijngaarden, één in de heuvels van het Montferland (1,5 hectare) en de andere in het boerenlandschap van buurtschap de Wals bij Gendringen (2,5 hectare).

Druivenrassen 
Hier groeien zijn 8 verschillende druivenrassen, zoals de witte Johanniter en Souvignier Gris, maar ook de rode Regent en de Cabernet Cortis. Leon beschikt over een professionele wijnmakerij en in de kelders liggen vaten gedurende een aantal jaren te rijpen. Deze wijnboer vertelt graag zijn enthousiaste verhaal over de verbouw van druiven, het proces van het wijnmaken, maar laat zijn gasten natuurlijk ook graag proeven van zijn topwijnen. Deze wijnen zijn nationaal en internationaal onderscheiden, en ook het Koninklijk Huis drinkt graag een glas wijn van Wijngoed Montferland.

Wijn en wild, zo proef je de Achterhoek op z'n best.
Dit jaar schenken de wildrestaurants een aperitief van Wijngoed Montferland. Wals Brut is een zacht-droge sprankelwijn gemaakt van de johanniter-druif. Het ideale aperitief om te proosten!

Bezoeken
Bezoekers kunnen het wijngoed bezoeken en in het sfeervolle wijnhuis of heerlijke terras genieten van Achterhoekse kwaliteitswijnen. Maar je kunt de wijnen ook proeven bij verschillende restaurants in de Achterhoek, ook in combinatie met Achterhoeks wild. Laat je verrassen door dit mooie Achterhoekse streekproduct.

Tip 
Op achterhoek.nl vind je prachtige routes waar je met de auto of fiets een tocht maakt langs wijngaarden, onderweg tal van bezienswaardigheden tegenkomt en uiteraard langs de route kunt proeven van de beste wijnen uit de streek

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: