Genieten van

Wild & Bier

Wild & Bier

Wild & Bier
Dat je smaakvolle gerechten prima kunt combineren met wijn, dat is al lang geen nieuws meer. Maar wist je dat je met bier nog veel meer mogelijkheden hebt? Bier is er in vele soorten en heeft een ontzettend breed smaakpallet. Dat gaat van zoet tot bitter en van kruidig tot fruitig. Niet voor niets is bier bezig aan een enorme opmars. Wild en bier zijn een lekker stel aan tafel.

Ambachtelijk bier
Bier zit in enorm in de lift. Ook in de Achterhoek is de bierrevolutie in volle gang. Een van deze parels zijn de exclusieve Nootsaeck bieren van Streekbrouwerij Achterhoek. Gemaakt voor fijnproevers! Een mooi aanbod van bieren met een eigen signatuur.

Lokaal gebrouwen met lokale ingrediënten
Als je in de Achterhoek bent dan wil je ook een lokaal product proeven. Nootsaeck bier gebruikt enkel graan en hop uit de Achterhoek!  Zo komt het graan uit de mooie velden van ‘t Woold bij Winterswijk en de hop uit Zieuwent nabij Doetinchem. Dat is nog niet alles want ook het mouten gebeurt in de Achterhoek en zelfs volgens een oud en ambachtelijk proces in de enige vloermouterij van Nederland in de Achterhoek. Enkel natuurlijke, lokale en met liefde gemaakte ingrediënten zitten er in een Nootsaeckje! Dit bier is een natuurproduct zonder toevoegingen als kleur-, geur- en smaakstoffen. De zachte volle smaak reflecteert in al zijn glorie de Achterhoek.

Toch kunnen van de drie basis grondstoffen zeer veel smaken gemaakt worden. Voor de wildgerechten zijn de donkere en krachtige soorten het meest geschikt. Wildgerechten en bier vormen samen een lekker paar. Maar welk bier schenk je bij welke gerechten?

De krachtige zoete smaken van wild sluiten mooi aan bij de volle karamel tonen van bockbier en de dark tripel. Ook de licht gekruide en hartige gerechten zorgen voor mooie combinaties met de donkere bieren. Wildgerechten hebben over het algemeen een stevige smaakintensiteit. Voor de juiste combinaties wil je dat smaken samen laten gaan door een zelfde smaakintensiteit van het bier. Zo kies je voor gevogelte de zachte en ronde Dark Tripel van Nootsaeck, een dubbel of indien het gevogelte redelijk naturel geserveerd wordt is een blond bier ook voortreffelijke begeleider.

Tripel of sterke bock
Bij een gerecht dat sterk van smaak is, zoals rood wild kies je een krachtiger bier. Een stevig stuk wildzwijn heeft een enorme smaakintensiteit. Dan kies je voor een bier met een krachtigere smaak. Een sterk en zwaar Nootsaeck bockbier of de kruidige Tripel ( gemaakt met koriander en kardemom ) is dan een uitstekende keuze.

Gemaakt om te genieten
Smaakintensiteit is dus erg belangrijk bij het vinden van de juiste bier-spijs-combinaties. Ook het alcoholgehalte speelt een belangrijke rol. Een krachtig gerecht met wat meer vet vraagt om een bier met een hoger alcoholpercentage. De juiste afstemming tussen vet en alcohol zorgt voor een prachtige balans.

En raak je niet snel verzadigd na het drinken van een glas bier? Dat hoeft niet. Speciaalbier is niet gemaakt om te gieten, maar juist om te genieten. Schenk een flesje bockbier eens uit in twee tulpvormige wijnglazen en geniet samen van de warme intense smaken. Door te delen, kun je meer proeven. En nog een ander voordeel van bier: het bevat koolzuur. Zeker met de wat zwaardere wildgerechten heeft het koolzuur een verkwikkend effect en het zorgt ervoor dat je smaakpallet gereinigd wordt. Zo kun je weer optimaal genieten van de volgende gang.

Blijf proeven, er is zoveel moois te ontdekken! Proost!

Reserveer een wild arrangement