Wildwijn 2023

Wild & Wijn

Wild & Wijn

Speciaal voor ‘Wild Eten in de Achterhoek’ hebben de deelnemende restaurants, zoals ieder jaar, gezamenlijk hun favoriete wildwijn geselecteerd.

Wildwijn 2023

Shiraz – Afkomstig uit Swartland, Zuid-Afrika. Een volle wijn die de zintuigen omhult met een fluweelzachte textuur. Deze juweelrode tot diep paarse wijn betovert met zijn aroma’s van rijpe bramen, donkere kersen, sappige pruimen en een vleugje bosbes, door een subtiele hint van zwarte peper en zeezout wordt de smaak versterkt.

Deze creatie zorgt voor een samenspel van diep donker fruit, doordrongen van rokerige en aardse ondertonen die het geheel diepte geven. De verfijnde invloed van eikenhout, gewonnen uit jaren van zorgvuldige rijping, voegt een vleugje karakter toe. De shiraz onthult een langdurige afdronk, waar fruitige en kruidige accenten naadloos op elkaar aansluiten. Een ware symfonie voor de zintuigen.

Rode of witte wijn 

Bij het kiezen van een goede wijn spelen verschillende factoren een rol. Zo is niet alleen het soort vlees, maar ook de bereidingswijze van belang. Over het algemeen past rode wijn het best bij wild. Maar steeds vaker wordt er ook wit bij geserveerd. Drink bij fazant bijvoorbeeld eens een heerlijke Chardonnay. En staat er wild konijn op het menu? Dan is een Pinot Gris een uitstekende keuze.

Achterhoekse wijn

Vroeger kwam goede wijn per definitie uit Frankrijk of een van de andere traditionele wijnlanden. Maar met de komst van nieuwe druivenrassen en technieken, is wijnbouw tegenwoordig ook in Nederland mogelijk. En met name de vruchtbare Achterhoekse bodem is heel geschikt voor de teelt van wijndruiven. Inmiddels telt de regio zo’n twintig wijngaarden, die samen vele tienduizenden liters rode, witte en rosé wijnen produceren. Erg lekkere wijnen ook nog, want ze hebben inmiddels diverse onderscheidingen gekregen. Wijn en wild, zo proef je de Achterhoek op z’n best.

achterhoek.nl/wijngaarden

Reserveer een wild arrangement