Wildwijn 2025
Speciaal voor ‘Wild Eten in de Achterhoek’ hebben de deelnemende restaurants, zoals ieder jaar, gezamenlijk hun favoriete wildwijn geselecteerd. Dit jaar is dat de 2022 Domaine Croix Belle Le Camp del Gal rouges, IGP Côtes de Thongues.
Zuid-Franse zon met karakter
De wijngaarden van Domaine Croix Belle liggen in Puissalicon, vlak bij Agde, in het zonovergoten hart van de Languedoc. Hier profiteren de druiven van een zeldzaam samenspel tussen zon, mediterrane zeewind én de frisse luchtstromen uit het Centraal Massief. Die natuurlijke spanning in het klimaat geeft de wijn levendigheid, rijpheid en diepgang. De druiven – 60% Syrah en 40% Grenache – komen van oude stokken en worden na zorgvuldige selectie apart vergist. Daarna rijpt de wijn deels in roestvrijstaal en deels in gebruikte houten vaten, waardoor hij zijn balans vindt tussen frisheid en complexiteit.
Vol, kruidig en verrassend verfijnd
Wat je kunt verwachten in het glas? Een diepe, paarsrode kleur en een geur die meteen uitnodigt: rijp rood fruit, een vleugje kruidigheid, wat aardse tonen en een hint van vanille. In de mond is hij vol, rond en sappig, met een stevige structuur en een lange, harmonieuze afdronk. Een wijn met persoonlijkheid – ideaal bij rijke gerechten met wild, zoals ganzenborst met bospaddenstoelen of boudin noir met appel.
Duurzaam en met oog voor de toekomst
Domaine Croix Belle is volop in transitie naar biologische wijnbouw en werkt met respect voor de natuur. De familie Boyer heeft het domein de afgelopen jaren verder uitgebreid en moderniseerd. En met de volgende generatie – zonen Emmanuel en Benoît – staat de toekomst al in de startblokken.
Zoals Jacques Boyer zelf zegt: “We staan voor tradities, en het is onze plicht die te waarborgen en door te geven.” Dat proef je – in elke slok.