Dit jaar is er een wijn uit Spanje geselecteerd, de Navarra Crianza 2018 van Pagos de Araiz uit Navarra. Dit is een rijke en krachtige blend van merlot, tempranillo, cabernet en syrah die groeien op wijngaarden in de buurt van het middeleeuwse stadje Olite, waar de -meestal besneeuwde- toppen van de Pyreneeën nog met het blote oog zichtbaar zijn. Dit gebergte zorgt voor een frisse valwind, de ‘cierzo’, die op warme zomerdagen zorgen voor afkoeling in de wijngaarden. De druiven ondergaan na de oogst malolactische vergisting op Amerikaanse en Franse eiken vaten waar de druiven aansluitend nog eens 11 maanden doorrijpen. Aansluitend volgt een rijping van 6 maanden op roestvrijstalen vaten waarna de definitieve blend tot stand komt. Eenmaal gebotteld rijpt de wijn nog eens 4 maanden in de fles. Dit alles resulteert in een prachtige zwoele neus met donker en rood fruit gecombineerd met een mooie kruidigheid en wat koffiebonen. In de smaak is hij krachtig maar ook elegant met een mooie balans tussen het fruit, het hout en mooie tannines."
Dit jaar schenken de wildrestaurants een aperitief van Wijngoed Montferland. Wals Brut is een zacht-droge sprankelwijn gemaakt van de johanniter-druif. Het ideale aperitief om te proosten op het wildseizoen! Meer informatie over deze wijn en Wijngoed Montferland kijk op https://www.wijngoedmontferland.nl/