Speciaal voor ‘Wild Eten in de Achterhoek’ hebben de deelnemende restaurants, zoals ieder jaar, gezamenlijk hun favoriete wildwijn geselecteerd. Dit jaar is dat de 2021 Tenuta Brian 'Gran Balcone' Primitivo, Puglia IGT, Italië.
Over de wijn
Apulië, de hak van Italië, is altijd een maritieme brug geweest tussen de Latijnse en Helleense culturen en werd het kruispunt waar mythe, legende en wijntraditie uiteindelijk samenkwamen. Het is op dit prachtige land, gekust door de warme zuidelijke zon en de verkoelende wind van de zee, dat de Primitivo-druiven voor de ‘Gran Balcone’ perfect rijp worden.
Na de fermentatie rijpt een deel van de wijn in houten vaten, waardoor de wijn zachter en voller wordt en een toets van chocolade en vanille krijgt in de smaak. Goede wijnen gemaakt van Primitivo staan bekend om hun intense en volle smaak met veel zwart en rood fruit, waarbij de tannines zacht zijn en de afdronk lang.
De wijn is gecertificeerd duurzaam en biologisch. Dit houdt in dat de druiven worden geteeld zonder synthetische pesticiden, herbiciden en meststoffen te gebruiken in de wijngaarden.
De wijnkelder werkt 100% op elektriciteit opgewekt door zonnepanelen, en het snoeihout wordt gebruikt in een eigen biomassacentrale om warmte op te wekken. Het etiket en de dozen zijn vervaardigd van gerecycled papier en karton.