Proef de herfst in de Achterhoek

Restaurants

Culinair genieten

Culinair genieten bij de beste restaurants in de Achterhoek

Een bezoek aan de Achterhoek is niet compleet zonder de lokale specialiteiten te proberen. De rijke natuur in de omgeving is het perfecte decor voor een diner. Ben je op zoek naar het beste restaurant in deze streek? Er zijn talloze locaties met een uitgebreid menu, natuurlijk met wild in de hoofdrol. Schuif aan voor een verrassende maaltijd en laat de chefs je de lekkerste gerechten voorschotelen.

Ieder restaurant in de Achterhoek heeft zo zijn eigen sfeer en charme. Misschien zoek je een locatie in de natuur, waar je in een bosrijke omgeving van een warm en kruidig stoofpotje geniet. Ook dineren in een statig landhuis hoort bij de opties, net als een luxe maaltijd in een monumentaal pand. Wanneer je de restaurants in de regio bekijkt, ontdek je hoe veelzijdig deze streek daadwerkelijk is.

Bekijk hier alle (meerdaagse)wild arrangementen

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Van de stad tot stille natuurgebieden

Waar je ook bent in de Achterhoek, lekker eten is altijd dichtbij. De vele restaurants liggen op de meest uiteenlopende locaties. Ontdek sfeervolle eethuizen in het hart van Doetinchem, Zutphen of Aalten. Wil je juist in de natuurrijke omgeving blijven? Ontdek dan rustieke locaties aan de rand van het bos. Dat kan in Barchem zijn, maar ook in Vethuizen. Maak een tussenstop tijdens een ontspannende fietstocht of ga uitgebreid dineren wanneer je de steden van deze bijzondere streek verkent.

Kaarten met lokale specialiteiten

Verschillende ingrediënten vormen de basis voor de Achterhoekse keuken. Een stukje wild kan staat in het najaar vaak centraal. Dat heeft alles te maken met de veelzijdige natuur in de streek. Daarnaast is vers fruit niet weg te denken uit de lokale keuken. Zo is de combinatie van een stukje hert met bosbessensaus een klassieker die bij veel restaurants in de Achterhoek te vinden is. Ontdek het zelf wanneer je bij een van de vele locaties aanschuift.

Ontbijt, lunch en diner

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat: het is altijd het perfecte moment om van de smaken van de Achterhoek te genieten. Verschillende restaurants serveren een luxe ontbijt dat de perfecte start biedt voor jouw wandeling in de natuur. Een snelle lunch hoort er ook bij, bijvoorbeeld als pauze tijdens je fietstocht. Uitgebreid dineren blijft de ultieme ervaring, met meerdere gangen die de lokale keuken in de schijnwerpers zetten. Sluit de maaltijd in stijl af met een Achterhoekse likeur.