U proeft het verschil...

Hesselink Koffie

Hesselink Koffie

Koffie en wild. In eerste instantie geen voor de hand liggende combinatie. Maar volgens Gerrit Hesselink, directeur van Hesselink Koffie, zijn er wel degelijk raakvlakken. Al is het alleen maar omdat Hesselink Koffie net zo onlosmakelijk verbonden is met de Achterhoek.

Als familiebedrijf benadert Hesselink Koffie koffieproductie- en bereiding al 130 jaar vanuit de filosofie dat alles wat je tijd en aandacht geeft beter wordt. Van productie tot bereiding: bij Hesselink vinden ze dat iedereen gelukkiger moet worden van koffie. Daarom zien ze toe op een duurzame en eerlijke totstandkoming van de kwaliteitsproducten. Zo ondersteunt de Hesselink Koffie Foundation verschillende ontwikkelingsprojecten in de landen waar de koffie vandaan komt.

Verbonden
Al een jaar of dertig is Hesselink Koffie partner van de campagne ‘Wild eten in de Achterhoek’. “Als Winterswijks familiebedrijf voelen wij ons erg verbonden met de Achterhoek. En wild eten is een Achterhoekse traditie om te koesteren”, licht directeur Gerrit Hesselink toe. “Bovendien schenken veel deelnemende restaurants onze koffie. Vandaar dat wij deze campagne een warm hart toedragen.” van de ultieme afsluiting van je wilddiner
                                       
Natuurproducten
Koffie en wild, op het eerste gezicht lijken ze misschien weinig raakvlakken te  hebben. “Maar het zijn allebei natuurproducten pur sang”, aldus Gerrit. “Van het  plukken tot het roosteren van de koffieboon: het maken van koffie is een heel  natuurlijk proces. Er komen geen kunstmatige stoffen of chemische processen aan  te pas. En voor wild  geldt natuurlijk precies hetzelfde.

Ultieme afsluiter
Daarnaast is een goede kop koffie de ultieme afsluiter van een wilddiner. Gerrit: “Je loopt het restaurant uit met de smaak van koffie in je mond. Het is daarom een belangrijk onderdeel van het diner. Vooral een sterke koffie als mokkakoffie of espresso is erg lekker na wild. Maar eigenlijk smaakt alle koffie prima. Zelf vind ik alleen cappuccino minder geschikt, want dat is bedoeld als ochtenddrank. Die grote hoeveelheid melk is minder fijn als je net uitgebreid getafeld hebt. Maar kies vooral wat je lekker vindt. Als er kwaliteitskoffie geschonken wordt, is elke keuze goed!”

hesselinkkoffie.nl