Wildwijn 2019

De restaurants die deelnemen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun favoriete wildwijn. Dé wijn die in de wildperiode door alle deelnemende restaurants geschonken wordt, naast de eigen wijnkaart. Dit jaar is de winnaar Rhodan Reserve Syrah Cabernet Merlot.

Een fantastische blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, met een lagering van 6 maanden op eikenhouten vaten.

Rhodan Reserve is afkomstig uit Frankrijk. De druiven groeien op in de streek Béziers in de wijngaarden met een ondergrond van ‘galets roulés’ (rolkeien zoals in de Châteauneuf-du-Pape) en worden met de hand geoogst. Daarna gaan ze door een zeer strenge selectie procedure.

De Syrah druiven zorgen voor een vol, fruitig karakter en tonen van zwarte peper. Merlot voor een zijdezacht karakter en een vleugje Cabernet Sauvignon voor de intense rode kleur, maar ook tonen van zwarte bessen en kruiden.

Een ultiem glas wijn om van te genieten voor de openhaard, maar op z’n best in combinatie met wildgerechten.

Tip: Ideaal bij (wild)stoofpotjes, hertenkalf of bijv. Coq au Vin!