Wildwijn 2020

Dit jaar is het jubileum van 40 jaar ‘Wild Eten in de Achterhoek’. Hiervoor hebben de deelnemende restaurants, zoals ieder jaar, gezamenlijk hun favoriete wildwijn geselecteerd.

Wildwijn 2020

In dit jubileumjaar is er een wijn uit Italië geselecteerd, de Carmunicci Rosso Piceno ‘Naumakos’ uit de Marken. De Carmunicci Rosso Piceno ‘Naumakos’ is een rijke blend van Montepulciano en Sangiovese van wijngaarden gelegen op de oostelijke uitlopers van de Apennijnen, rond de oude stad Ascoli Piceno, en kijkt uit op de Adriatische zee, die zorgt voor koelte in het gebied. Nadat de druiven met de hand geoogst zijn rijpt de wijn voor 12 maanden op grote houten eiken vaten van 400 liter. Dit zorgt mede voor het typische karakter voor deze wijn zijn het intense fruit van amarena kersen, bramen en zwarte pruimen. Het heeft een innemende, zachte smaak. Vol, kruidig, iets zwoel, zeer verfijnd met zachte tannines in de afdronk. Een heerlijk glas wijn, zeker bij wild uit de Achterhoek!

Tip: Ideaal bij (wild)stoofpotjes, hertenkalf of bijv. Coq au Vin!

40 jaar Wild eten in de Achterhoek 

Dit jaar schenken de wildrestaurants een aperitief van Wijngoed Montferland. Wals Brut is een zacht-droge sprankelwijn gemaakt van de johanniter-druif. Het ideale aperitief om te proosten op het jubileumjaar! Meer informatie over deze wijn en Wijngoed Montferland kijk op https://www.wijngoedmontferland.nl/