Ingrediënten
• 4 ree biefstukjes van ± 120 g
• zout, peper
• 30 g boter
• 1 el olijfolie
• 150 g kastanjechampignons
• 1 dl Madeira
• 2 dl wildbouillon
• 2 el allesbinder
• peterselie
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 100ºC
- Bestrooi de ree biefstuk met zout en peper
- Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 min. aan iedere kant)
- Neem de biefstuk uit de pan en houdt deze warm op een schaal in aluminiumfolie in de oven
- Voeg de champignons in plakjes toe aan de bakboter en fruit deze
- Blus met de Madeira en de bouillon en breng dit aan de kook. Bind de vloeistof met de allesbinder en voeg de gehakte peterselie toe
Serveertip
Serveer de ree biefstuk met de kastanjechampignons, gekookte sperzieboontjes en gegratineerde aardappelen uit de oven.