Hackfort Bier gebrouwen uit Traditie

Maak je wilddiner compleet met een glas bier van Achterhoekse bodem. Hackfort Bier wordt gebrouwen bij Brouwerij de Biertafel, een kleinschalige brouwerij bij Landgoed Hackfort in Vorden.

Bij brouwerij De Biertafel is bier geen massaproduct. Brouwer Geerart van Doorn: “We doen alles zelf en werken op een ambachtelijke manier. Zo ontstaat een bier met een unieke smaak en uitstraling. Hackfort Blond is een blond bier van hoge gisting. Met zes procent alcohol is het niet al te zwaar. Hackfort Donker is warmer en voller van smaak, perfect voor een koude najaarsavond.”

Sinds 1770
Hackfort Bier is niet nieuw. Sterker nog, in het jaarboek van Hackfort uit 1770 wordt al over bier gerept dat op Landgoed Hackfort gemaakt wordt. Vanuit die traditie wordt het bier nu weer gebrouwen.
Geerart: “Bij de keuze voor de receptuur en ingrediënten van Hackfort Bier zijn eenvoud en kwaliteit het uitgangspunt. We kiezen altijd de best mogelijke grondstoffen. Vanaf volgend jaar kunnen we gerst gebruiken die op Landgoed Hackfort verbouwd wordt. Dan wordt het nog meer een product van de streek.”

Bier en wild
Nieuwsgierig geworden naar Hackfort Bier? Bij diverse restaurants in de Achterhoek staat het op de kaart. Een overzicht van de verkooppuntenvind je op debiertafel.nl. Geerart: “Hackfort Bier is een prima begeleider bij wildgerechten. Bij een wat lichter wildgerecht als fazant met zuurkool smaakt Hackfort Blond heel goed. Staat er een stevig wildgerecht op het menu, zoals een wildstoofpot of een reebok met jus, dan is Hackfort Donker de perfecte keuze.”

Brouwproces
De Biertafel organiseert ook bierproeverijen en workshops bierbrouwen. Een mooie kans om te zien hoe een ambachtelijk bierbrouwproces in z’n werk gaat. Kijk voor meer informatie op debiertafel.nlHier kun je Hackfort Bier ook online bestellen.