D'Olde Marckt

Markt 10, 7121 CS Aalten | Tel: +31 543 472 951 | Toon op kaart

Restaurant Olde Marckt in het historisch centrum van Aalten kijkt uit op de Markt. U wordt er vriendelijk ontvangen door Albert, Bram en Helga Stoverink en hun team in een sfeervolle, moderne en huiselijke ambiance met Achterhoekse gastvrijheid.

Dit jaar is een bijzonder jaar voor restaurant Olde Marckt. Niet alleen viert het restaurant dit jaar haar 25-jarig jubileum, ook treedt zoon Bram toe tot het bedrijf. Bram Stoverink (28) zette zijn eerste stappen in de keukens van Achterhoekse horeca en deed ervaring op bij ’t Wolfersveen (chef Toine Smulders) in Zelhem, de Echoput (destijds 1 Michelinster) in Hoog Soeren en ’t Raedthuys ( 1 Michelinster ) in Duiven. De afgelopen 7 jaar kookte Bram bij De Lindenhof ( 2 Michelinsterren) in Giethoorn, waarvan de laatste jaren als hoogste chef. Na 10 jaar in andere keukens komt hij nu terug op het vertrouwde nest.

Met de komst van de nieuwe generatie wil Olde Marckt de volgende stap zetten in kwaliteit en smaak. Het restaurant staat regionaal bekend om de klassiek Franse keuken en het koken met de seizoenen, zoals Wild en Asperges. Deze vertrouwde basis blijft, met een nieuwe twist van Bram: “Ik wil de smaken nog verfijnder maken en onze gasten graag verrassen met nieuwe gerechten en combinaties. De basis blijft eerlijk koken en lekker eten.” Het Aaltens restaurant geeft daar invulling aan door naast de a la carte kaart ook een 4- of 7- Gangendiner te serveren, inclusief amuses en desgewenst bij passende wijnen. We hebben een prachtige wijnkaart waarop voor iedere wijnliefhebber wel iets te vinden is. 

In oktober/november organiseren wij een aantal “wildmiddagen”, culinair 5-gangen wildlunch in stijl. (Data te zijner tijd op de website)

Wilt u in een hotel overnachten dan adviseren wij Hotel de Heerlyckheid in Bredevoort. (5 autominuten van Aalten, eventueel haal- en terugbreng service, mits vooraf gereserveerd)
Culinair wildmenu bij restaurant Olde Marckt. Uitgebreid menu met wildgerechten, uiteraard van Achterhoeks wild! 4- gangen of 7- gangen wildmenu

Overnachting ook mogelijk bij B&B in Aalten, alle drie op 5-minuten loopafstand:

  • B&B de Meiberg, Meiberg 1, Aalten, www.bedandbreakfast.nl
  • B&B de Wilhemina, Stationsstraat 8, Aalten,  www.bb-dewilhelmina.nl
  • B&B de Goede Wonen, Varsseveldestraatweg 36, Aalten. 

Kijk voor de actuele à là carte kaart op herbergholdemarckt.nl.

U bent van harte welkom!

Website E-mail Telefoon