Olde Marckt

Markt 10, 7121 CS Aalten | Tel: +31 543 472 951 | Toon op kaart

Restaurant Olde Marckt in het historisch centrum van Aalten kijkt uit op de Markt. Je wordt er vriendelijk ontvangen door Albert, Bram en Helga Stoverink en hun team in een sfeervolle, moderne en huiselijke ambiance met Achterhoekse gastvrijheid. Zoon Bram is nu anderhalf jaar geleden toegetreden tot het bedrijf. De afgelopen 7 jaar kookte Bram bij De Lindenhof (2 Michelinsterren) in Giethoorn, waarvan de laatste jaren als hoogste chef. Na 10 jaar in andere keukens is hij nu terug op het vertrouwde nest. Met de komst van de nieuwe generatie wil Olde Marckt de kwaliteit naar een nog hoger niveau tillen. Om dit te bereiken is er dit jaar een nieuwe keuken geplaatst waardoor de Olde Marckt echt stappen kan zetten in de kwaliteit en verfijning. 

Het restaurant staat regionaal bekend om de klassiek Franse keuken en het koken met de seizoenen, zoals wild. Deze vertrouwde basis blijft, met een nieuwe twist van Bram: “Ik wil de smaken nog verfijnder maken en onze gasten graag verrassen met nieuwe gerechten en combinaties. De basis blijft eerlijk koken en lekker eten.” Het Aaltens restaurant geeft daar invulling aan door naast de a la carte kaart ook een 3,4,5,6 of 7- gangendiner te serveren, inclusief amuses . En daarnaast hebben zij een uitgebreide wijnkaart waarop voor iedere wijnliefhebber wel iets te vinden is. Ook schenken zij in het wildseizoen een prachtige wildwijn.

In oktober/november organiseren zij een aantal “wildmiddagen”, culinair 5-gangen wildlunch in stijl.  Deze middagen zijn op 27 oktober, 10 november, 24 november ’s middag om 15.00 uur. Ook is er een wildavond op vrijdag 13 december om 18.30 uur. 

Overnachting ook mogelijk bij B&B in Aalten, alle drie op 5-minuten loopafstand:

  • B&B de Meiberg, Meiberg 1, Aalten, www.bedandbreakfast.nl
  • B&B de Wilhemina, Stationsstraat 8, Aalten,  www.bb-dewilhelmina.nl
  • B&B de Goede Wonen, Varsseveldestraatweg 36, Aalten. 
Website E-mail Telefoon