Specialist in Achterhoeks wild

Hou je van wild, dan moet je bij Wolters Poelier in Harreveld zijn. Want dan weet je zeker dat het wild van hoge kwaliteit is, voldoet aan alle richtlijnen en vooral: erg smaakvol is! Niet voor niets is Wolters vaste wildleverancier van een groot aantal restaurants in de Achterhoek.

"Wild is niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk vlees.”

Klanten uit het hele land komen naar Harreveld om wild te kopen. Waarom is dat Achterhoekse wild toch zo lekker? Daar heeft Benny Wolters, oudeigenaar van Wolters Poelier en zelf groot wildliefhebber, wel een verklaring voor. “In de Achterhoek vind je een mooie afwisseling van bossen, velden en akkers. Daardoor hebben de dieren veel verschillende kruiden en zaden tot hun beschikking. Ze voelen ook geen stress, want er is altijd voedsel in overvloed. Dat heeft allemaal een gunstige invloed op de smaak en de malsheid van het vlees.”

Strenge richtlijnen
Wolters Poelier werkt samen met een paar honderd vaste jagers, die het wild bij de poelier aanleveren. Als enige bedrijf in de regio heeft Wolters Poelier een EG-erkenning. Dat betekent dat het wild volgens de strengste Europese richtlijnen wordt verwerkt. Erik Wolters, zoon van Benny en een van de huidige eigenaren: “Bij het verwerken van het wild komen andere dingen kijken dan bij ‘gewoon’ vlees. Zo moet wild eerst enige tijd besterven in de koeling. Daar wordt het malser van.”

Beheer
Steeds meer mensen gaan bewust om met het eten van vlees. Het eten van wild past daar goed bij, vinden Erik en Benny. Benny: “Wild mag niet biologisch genoemd worden, omdat je nooit precies weet wat de dieren gegeten hebben. Maar het is natuurlijk het zuiverste scharrelvlees dat je je kunt voorstellen. Jagers zorgen ervoor dat de wildstand in de natuur op peil blijft. Het is eigenlijk geen jagen, maar beheer. Dat is in Nederland nu eenmaal nodig.”

Pure smaak
Wolters Poelier verkoopt niet alleen aan particulieren, maar ook aan diverse restaurants in de Achterhoek. Erik: “Veel restaurants zijn al jarenlang klant bij ons. In het wildseizoen hebben we regelmatig contact met de chef-koks, bijvoorbeeld om te bespreken welke wildsoorten er beschikbaar zijn.” Benny ziet dat steeds meer koks het wild puur serveren. Een goede ontwikkeling, zo vindt hij. “ Je moet een hertenbiefstuk echt als biefstuk serveren, dus zonder marinade. Het vlees is van zichzelf al lekker genoeg!”

Wolters Poelier | Rector Hulshofstraat 3a, Harreveld | (0544) 371596

www.wolterspoelier.nl