Wolters Poelier

Specialist in Achterhoeks wild

Hou je van wild, dan moet je bij Wolters Poelier in Harreveld zijn. Want dan weet je zeker dat het wild van hoge kwaliteit is, voldoet aan alle richtlijnen en vooral: erg smaakvol is!

Niet voor niets is Wolters vaste wildleverancier van een groot aantal restaurants in de Achterhoek. Klanten uit het hele land komen naar Harreveldom wild te kopen. Waarom is dat Achterhoekse wild toch zo lekker? Daar heeft Erik Wolters van Wolters Poelier en zelf groot wildliefhebber, wel een verklaring voor. “In de Achterhoek vind je een mooie afwisseling van bossen, velden en akkers. Daardoor hebben de dieren veel verschillende kruiden en zaden tot hun beschikking. Ze voelen ook geen stress, want er is altijd voedsel in overvloed. Dat heeft allemaal een gunstige invloed op de smaak en de malsheid van het vlees.” Een groot gedeelte van het assortiment kun je online bestellen. Heb
je speciale wensen, laat het weten. Kijk en bestel op wolterspoelier.nl

Recept van Erik Wolters

Ree biefstukjes

met kastanje champignons

Ingrediënten

  • 4 ree biefstukjes van ± 120 g
  • zout, peper
  • 30 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 150 g kastanjechampignons
  • 1 dl Madeira
  • 2 dl wildbouillon
  • 2 el allesbinder
  • peterselie

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 100ºC
  2. Bestrooi de ree biefstuk met zout en peper
  3. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 min. aan iedere kant)
  4. Neem de biefstuk uit de pan en houdt deze warm op een schaal in aluminiumfolie in de oven
  5. Voeg de champignons in plakjes toe aan de bakboter en fruit deze
  6. Blus met de Madeira en de bouillon en breng dit aan de kook. Bind de vloeistof met de allesbinder en voeg de gehakte peterselie toe

Serveertip

Serveer de ree biefstuk met de kastanjechampignons,gekookte sperzieboontjes en gegratineerdeaardappelen uit de oven.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 stuks fazantfilet van ± 120 gram
  • 500 gram zuurkool
  • 4 chipolataworstjes
  • 2 flesjes Nootsaeck blond bier
  • 100 gram katenspekreepjes
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 1 tl peperkorrels
  • 1 scheutje azijn
  • 2 el roomboter
  • 2 el grove Doesburgse mosterd
  • 50 ml slagroom
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Doe de spekreepjes samen met de zuurkool in een pan en blus deze af met 1 flesje Nootsaeck bier. Laat het ± 30 min sudderen
  3. Snij de sjalot fijn en bak deze met een klein beetje boter glazig in een steelpan. Blus af met het Nootsaeck bier en azijn. Voeg de peperkorrels toe en laat deze inkoken tot 1/3e.
  4. Wanneer de saus voldoende is ingekookt, kan de saus door een zeef worden gehaald. Voeg 2 el boter en 50ml slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg als laatste al roerend de mosterd toe.
  5. Bestrooi ondertussen de fazantfilet met peper en zout en bak beide kanten goudbruin in een koekenpan. Leg de filets op een oven plateau.
  6. Scheur de oesterzwammen in grove stukken en bak deze in dezelfde pan als de filets samen met de chipolata worstjes.
  7. Als het vocht van de zuurkool bijna is opgenomen, kunnen de filets in de oven. Zet de timer op 10 tot 12 minuten.
  8. Pak ondertussen een mooi bord. Leg in het midden een schep zuurkool, verdeel rondom de oesterzwammen en leg als laatste de filets erbij. Verdeel de saus royaal.

Recept van Erik Wolters en Boet Berendsen

Fazantfilet

Zuurkool gestoomd in Nootsaeck bier, gerookte spek, oesterzwammen & romige mosterdsaus