Welgelegen

Ruurloseweg 1, 7141 KA Groenlo | Tel: +31 544 842 233 | Toon op kaart

Welgelegen is er weer zo een voor op je to-go lijst. Niet alleen een juweel van een restaurant, maar ook een serre, oevertuin, verwarmde veranda en Boothuis.

De herfst is voelbaar in de hele Villa, een wijnbar met lounge zitjes, uitkijkend op de oevertuin met zijn koperen kleuren. Een serre met stijlvolle schilderijen en grote lampenkappen om samen knus te verdwijnen in de tijd. Het oude originele deel van de Villa ademt helemaal het winterseizoen, bordeauxrode en leren banken, combineren met koper en hout tot een levendige, warme sfeer. Ze serveren naast hun dinerkaart in het seizoen  een wildkaart, waarvan a la carte gekozen kan worden. Of liever je laten verrassen? Dan kies je voor een 4,5 of 6 gangen verrassingsdiner* vanaf Euro 55 p.p. met een variantie aan wild gerechten.

Tip: varen op de gracht van het oude vestingstadje met een privé schipper in een fluisterbootje, vanaf de eigen aanlegsteiger van Welgelegen, om vervolgens aan te schuiven voor een warme gluh of choco. 

*Het verrasingsdiner wordt alleen op vrijdag, zaterdag en zondag aangeboden 
Wild eten kan bij Welgelegen gereserveerd worden van 13 oktober tot en met 8 december 2024.

Suggestie voor overnachting in de buurt van Welgelegen:

Liever in een hotel overnachten? Dan bevelen wij graag Aparthotel Havezate Marveld in Groenlo aan, tevens een van de partners van Wild eten in de achterhoek.

Eventueel taxi bij te boeken, graag uiterlijk 1 dag voor aankomst reserveren.

Wat je ook graag wilt weten:

  • Welgelegen serveert van dinsdag tot en met zondag, vanaf 11.00 uur de lekkerste smaken bij Lunch, High wine, High Tea, Vaargeluk, borrel & bites en diner. Bekijk de site: welgelegengroenlo.nl
  • Dompel je onder in de verrassende en indringende geschiedenis van Vestingstad Groenlo. Wat is hier veel gebeurd! Maak een stadswandeling met een gids of zelf met een route, bezichtig de kerkers van het Stadhuis, bezoek het stadsmuseum, beklim de kerktoren van de Calituxbasiliek, Maak een wandeling langs muurgedichten of bezoek de plek waar vroeger de Grolsch brouwerij heeft gestaan, hier is tegenwoordig Brouwerij Brouwersnös gevestigd, waar ook rondleidingen en proeverijen worden gegeven.   
  • Wandel- en fietsroutes zijn er heel veel in de landelijke omgeving van Welgelegen.
  • Zelfs de escaperoom in het stadje staat geheel in het teken van de geschiedenis van de “Slag om Grolle” anno 1627, echt een aanrader!
Website E-mail Telefoon