Fazantfilet

RECEPT VAN WOLTERS POELIER EN BISTRO DE OLLIEMÖLLE

Fazantfilet – zuurkool gestoomd in Nootsaeck bier, gerookte spek, oesterzwammen & romige mosterdsaus

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 stuks fazantfilet van ± 120 gram
  • 500 gram zuurkool
  • 4 chipolataworstjes
  • 2 flesjes Nootsaeck blond bier
  • 100 gram katenspekreepjes
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 1 tl peperkorrels
  • 1 scheutje azijn
  • 2 el roomboter
  • 2 el grove Doesburgse mosterd
  • 50 ml slagroom
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Doe de spekreepjes samen met de zuurkool in een pan en blus deze af met 1 flesje Nootsaeck bier. Laat het ± 30 min sudderen
  3. Snij de sjalot fijn en bak deze met een klein beetje boter glazig in een steelpan. Blus af met het Nootsaeck bier en azijn. Voeg de peperkorrels toe en laat deze inkoken tot 1/3e.
  4. Wanneer de saus voldoende is ingekookt, kan de saus door een zeef worden gehaald. Voeg 2 el boter en 50ml slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg als laatste al roerend de mosterd toe.
  5. Bestrooi ondertussen de fazantfilet met peper en zout en bak beide kanten goudbruin in een koekenpan. Leg de filets op een oven plateau.
  6. Scheur de oesterzwammen in grove stukken en bak deze in dezelfde pan als de filets samen met de chipolata worstjes.
  7. Als het vocht van de zuurkool bijna is opgenomen, kunnen de filets in de oven. Zet de timer op 10 tot 12 minuten.
  8. Pak ondertussen een mooi bord. Leg in het midden een schep zuurkool, verdeel rondom de oesterzwammen en leg als laatste de filets erbij. Verdeel de saus royaal.