Dag 3: Hotel Villa Ruimzicht - Aparthotel Havezate Marveld

De derde dag begin je allereerst met een goed ontbijt. Verken hierna Doetinchem en haar omgeving of rijd verder richting Groenlo waar je overnacht in Aparthotel Havezate Marveld. Een modern hotel met een duidelijke verwijzing naar de historie van Vestingstad Groenlo. Alle appartementen zijn voorzien van alle luxe en ook beschikt het hotel over een wellness (jacuzzi, sauna, turks stoombad en overdekt zwembad). Tevens kun je gebruik maken van alle faciliteiten op het vakantiepark Marveld (o.a. een subtropisch zwembad met talloze waterattracties). ’s Avonds geniet je van een uitgebreid diner bij Marveld Recreatie in de Dêle. 

Tips voor onderweg

Doetinchem

Doetinchem is een meer dan 750 jaar oude historische stad aan de Oude IJssel. Met een veelzijdig aanbod aan winkels, cultuur, evenementen en de talloze horecagelegenheden is er altijd wat te beleven.

  • Stadsmuseum Doetinchem: leer meer over de ontwikkeling van de stad Doetinchem. 
  • Kasteel en landgoed Slangenburg: in dit 17e -eeuwse kasteel is de inrichting, het meubilair en de wandschilderijen bewaard gebleven. Het fraaie landgoed leent zich goed voor een wandeling.
  • Fietsroute: Rondje Doetinchem – 43,4 km: voert je langs kastelen en door de verschillende landschappen rondom Doetinchem.

Aalten

Het centrum is opvallend heuvelachtig. Ook vind je vele ‘gängeskes’; smalle, verscholen paadjes die al eeuwenlang straten tussen de gebouwen door met elkaar verbinden. Het dorp heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld in het verzet.

  • Nationaal Onderduikmuseum: vertelt over het leven van een gewone gemeenschap in ongewone tijden. 
  • Wandelroute: ’t Olde Baotenroute – 13 km: een verrassend veelzijdige route met veel rust, natuurschoon en ruimte. 

Bredevoort

In de tiende eeuw was Bredevoort slechts een karrenspoor door het moeras, een ‘brede voorde’. Door de ligging werd Bredevoort een belangrijke vestingstad. In de eenentwintigste eeuw is het nog steeds een charmant stadje. Het middeleeuwse centrum heeft liefhebbers van boeken, kunst, geschiedenis, ambacht en muziek veel te bieden.

  • Museum Koppelkerk: Deze voormalige gereformeerde kerk is een inspirerende plek voor kunst en cultuur.
  • Wandelroute: Vestingstadroute Bredevoort – 3,2 km: lang restanten van de vestingwerken van Bredevoort.
  • Stadsbrouwerij de Borghman: hier worden wekelijks diverse Craft Bieren op ambachtelijke wijze gebrouwd. Volg een rondleiding met proeverij (op afspraak) of geniet van een lunch in het sfeervol ingerichte proeflokaal. 

Neem ook eens een kijkje op Achterhoek.nl voor nog meer tips in de Achterhoek. Er is zoveel te beleven!

Praktische informatie

Hotel Villa Ruimzicht en Aparthotel Havezate Marveld  verhuren diverse (elektrische)fietsen. Neem contact op met de hotels voor meer informatie. 

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 2 Ga naar dag 4 >>