Dag 2: Hotel BonAparte - Hotel Villa Ruimzicht

In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Rust hierna nog even uit in de sfeervolle lounges of maak nog gebruik van de wellness. De tweede locatie waar je verblijft is het karakteristieke en monumentale hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Het hotel hecht veel waarde aan de kernwaarden ‘Ambacht, Aandacht en Achterhoek’. Dit proef je in hun smaakvolle gerechten, beleef je in hun ruime en comfortabele hotelkamers en dat merk je aan Achterhoekse gastvrijheid. Producten uit eigen streek, daar koken Chef Bjorn Massop en zijn keukenbrigade het liefst mee. In de avond geniet je in de Foodbar van de Villa. Voor een kleine toeslag dineer je in het restaurant Lokaal. In 2021 is restaurant Lokaal zelfs bekroond met een Green Star van Michelin!

Tips voor onderweg

Vorden

Dit dorp kent maar liefst acht kastelen! Sommige kastelen zijn toegankelijk voor publiek, andere kun je alleen via een afstandje bewonderen. 

  • Kasteel Vorden: in dit kasteel vind je sfeervolle, authentiek ingerichte vertrekken met meubels, schilderijen en beelden uit lang vervlogen tijden. 
  • Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg-Vorden: in dit museum worden meer dan tweehonderd heiligenbeelden uit eigen collectie getoond. 
  • Fietsroute: Langs Landgoederen – 41,6 km: via de plaatsen Almen, Vorden, Lochem en Laren fiets je langs verschillende kastelen en landgoederen.

Bronkhorst

De kleinste stad van Nederland! In Bronkhorst lijkt het net alsof je door een openluchtmuseum wandelt. Bijna het hele stadje bestaat uit monumenten, prachtig gerestaureerde gebouwen en boerderijen. Je kunt er heerlijk rondkijken in de knusse winkeltjes of kunst bewonderen in de verschillende galeries.

  • Wandelroute: Van molen tot molenroute - 9,2 km: voert je door de smalle kleistraatjes van Bronkhorst, hierna over boerenland en over de dijk met uitzicht over twee molens. 

Doesburg

De historische rijkdom van de Hanzestad Doesburg aan de IJssel is af te lezen van de prachtige gevels en het ongeschonden middeleeuwse stratenpatroon. Het gevarieerde aanbod van diverse musea en galerieën prikkelt alle zintuigen. Ontdek al dwalende door de kronkelende steegjes welke bijzondere winkeltjes daar verborgen zijn.

  • Het Lalique Museum: in het hart van Doesburg is gewijd aan de wereldberoemde Franse juwelen en glasontwerper René Lalique. Dit museum, gevestigd in twee rijksmonumenten, is een must voor liefhebbers van art nouveau en art deco. 
  • Wandelroute: Fotoroute Doesburg – 1,5 km: Statige trapgevels, verborgen hofjes en de mooiste kunstwerken: in Hanzestad Doesburg vind je tal van fotogenieke plekjes.

Neem ook eens een kijkje op Achterhoek.nl voor nog meer tips in de Achterhoek. Er is zoveel te beleven!

Praktische informatie

Hotel BonAparte en Hotel Villa Ruimzicht verhuren diverse (elektrische)fietsen. Neem contact op met de hotels voor meer informatie. 

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 1 Ga naar dag 3 >>