Dranken combineren met wildgerechten

Wild & ...

Er zijn verschillende dranken te combineren met wildgerechten die samen bijzondere combinaties opleveren, dat was al bekend. De restaurants die deelnemen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun favoriete wildwijn. Dé wijn die in de wildperiode door alle deelnemende restaurants geschonken wordt, naast de eigen wijnkaart. In dit jubileumjaar is er een wijn uit Italië geselecteerd, de Carmunicci Rosso Piceno ‘Naumakos’ uit de Marken. Het typische karakter voor deze wijn zijn het
intense fruit van amarena kersen, bramen en zwarte pruimen. Het heeft een innemende, zachte smaak. Vol, kruidig, iets zwoel, zeer verfijnd met zachte tannines in de afdronk. Een heerlijk glas wijn, zeker bij wild uit de Achterhoek!

Zowel in de keuken als op de tafel zien we steeds meer bier spijs combinaties. Niet ieder bier leent zich om te combineren met wild. Maar kijk hierbij vooral naar overeenkomsten in de smaak van bier en de gerechten. Uiteraard blijven de eigen smaakervaringen en smaakvoorkeuren de belangrijkste leidraad voor het combineren van bier met gerechten.