Wild met een twist

Kun je volop genieten van het wildseizoen in de Achterhoek als je meer plantaardig wilt eten? Natuurlijk! Bewuster gaan eten is een trend die terrein wint. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om geheel of deels over te gaan op een vegetarisch of veganistisch dieet. Traditioneel gezien staat er van half oktober tot half januari volop wild op de kaart in de Achterhoekse restaurants. Enkele restaurants in de regio zijn echter echte voorlopers van bewust eten. Op de kaart vind je verantwoorde culinaire hoogstandjes waar je u tegen zegt. Bereid met lokaal dierlijk wild en of met andere producten zo uit de natuur. Wild met een twist.

Gezond en lekker uit de Achterhoekse natuur

Noten, kruiden, vruchten, groentes, paddenstoelen en bloemen. Ze groeien volop in de natuur of worden geteeld op de Achterhoeks bodem. Puur, lokaal en gezond, samen zijn het de ingrediënten voor de lekkerste gerechten die je in het wildseizoen op de menukaart vindt. Ook het vele wild dat zich verschuilt in de bossen en bosschages in het Achterhoekse coulisselandschap doet er zich tegoed aan. Een stukje vlees of gevogelte zo uit de natuur bevat een hoger gehalte aan gezonde vetten en vitamines en past daarom uitstekend in een gezond en verantwoord voedingspatroon.

Kleinschalig geteeld binnen fietsafstand

Een in de Michelin Gids geprezen restaurant dat letterlijk en figuurlijk binnen en buiten met elkaar in verbinding brengt is Orangerie de Pol in het buitengebied van Doetinchem. In de sfeervolle orangerie begeef je je midden in het seizoen. JRE-Chef Mark Captijn kookt zoveel mogelijk met Achterhoekse producten die binnen fietsafstand kleinschalig geteeld worden. Ook beschikt Orangerie De Pol over een eigen moestuin. Je beleeft een onvergetelijke culinaire ervaring, lokaal met een internationaal tintje. Voor een langer culinair verblijf heeft Orangerie de Pol een samenwerking met Villa Ruimzicht en het bijbehorende JRE restaurant Lokaal.

Lekker Lokaal

De naam zegt het al, de chef van restaurant Lokaal, kookt het liefst met lokale producten. Het restaurant beschikt over een groene Michelinster. Die wordt uitgereikt aan chefs die als voorvechters beschouwd worden voor beter, gezonder en duurzamer dineren in restaurants op Michelin niveau. Lokaal serveert wild op geheel eigen wijze. Naast een meer traditioneel wildmenu kun je ook kiezen voor een verfijnd 9 impressies seizoensdiner, waarin wild een hoofdrol speelt. In tal van gerechtjes waarin zowel dierlijke als plantaardige ingrediënten uit de natuur gebruik worden krijg een variatie aan smaaksensaties opgediend.

Groenten in de hoofdrol

Chef Björn de Waal is een tovenaar in de keuken. Zijn restaurant Het Arsenaal 1309 in Doesburg is één van de beste groenterestaurants van Nederland. Björn en zijn team serveren een bijzonder wildmenu met grotendeels plantaardige producten, waaronder wildpluk, paddenstoelen en kruiden. Ze werken volgens de principes van de Dutch Cuisine. Ook als je liefhebber bent van een stukje wild of vlees kun je er je smaakpapillen volop laten verwennen. De gerechten gaan gepaard met bijpassende botanische (alcoholvrije) dranken of een wijn van de uitgebreide wijnkaart. Het Arsenaal 1309 heeft tijdens het wildseizoen zowel een lunch-, diner- als een meerdaags arrangement.

Wild Eten in de Achterhoek

Wild eten en de Achterhoek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al voor de 44e keer bundelen restaurants in de Achterhoek in het najaar hun krachten in de campagne Wild eten in de Achterhoek. Met talloze diner- en meerdaagse arrangementen is er voor iedere wildliefhebber wel een leuk en lekker arrangement te vinden. Van lekker traditioneel tot uitmuntend Michelin niveau. Van een verantwoord stukje vlees tot een volledig veganistische optie. Het Achterhoekse wildseizoen gaat met de tijd mee.